Повернутися до звичайного режиму
FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Вибір професії - важливий крок у житті

/Files/images/20161110_142639[1].jpg /Files/images/20161110_141311[1].jpg

10 листопада 2016 р. фахівці з профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Любов Смик та Христина Невмержицька відвідали Тернопільську спеціалізовану школу № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов, де провели профорієнтаційні уроки з учнями 9-х класів.
Вибір професії – це серйозний крок, який роблять учні на основі інформації, отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань та власних природніх здібностей. Обрати професію до душі означає обрати майбутнє для себе.
Уроки було розпочато із знайомства з учнями, яке відбувалося в доволі активній формі. Опісля були прийняті правила роботи на уроці, узгодженні методом голосування.
Під час проведення заходів діти дізнались про основні принципи обрання майбутньої професії, кожен зміг аргументувати власний вибір за принципом “Хочу-Можу-Треба”. Важливим моментом у організації уроків було діагностування учнів для визначення їх професійної спрямованості.
Учні з подивом з'ясували, що існує ряд професій, які зникають на їхніх очах (оператор комп'ютерного набору, радіотелемайстер тощо.). Але поряд з цим світ змінюється і кожен день виникають нові професії та спеціальності (на стику біо- та ІТ- технології з'явиться безліч нових професій).
“Слід пам'ятати, оскільки існує професія, то і є попит на неї” - зауважила Любов Смик. Учні також ознайомились із переліком найперспективніших професій, як України так і світу. “Чим унікальніша професія тим більше вона затребувана” - резюмувала учениця Віта.
Основною метою занять було розказати дітям про важливість вибору професії у їх житті і допомогти у визначенні власних особливостей, в тому числі їхніх нахилів і здібностей.
Загалом у заході взяли участь 54 учні.

Кiлькiсть переглядiв: 457