FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Від джерел до джерел

/Files/images/DSCF9117.JPG /Files/images/DSCF9175.JPG

Вишиванка. Без неї важко уявити українську культуру, побут і історію. Кольоровими нитками вплетена вона у наші традиції. І найважливіше те, що національна вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

Дев’ятикласниці Тернопільської спеціалізованої школи № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов на уроках трудового навчання впродовж другого семестру 2016-2017 навчального року працювали над творчим проектом «Від джерел до джерел». Під керівництвом вчителя Корчевської Ірини Ярославівни старшокласниці опанували одну із технік української вишивки – гладь - та втілили набуті вміння у декоруванні сорочок, які теж самостійно розробили, викроїли і пошили на уроках трудового навчання.

Завершенням роботи над проектом стала презентація власних виробів у приватній етногалереї «Спадок». Учениці не тільки продефілювали у власноруч створених вишиванках, а й ознайомились із різноманітними експонатами декоративно-ужиткового мистецтва, виставленими в етногалереї, та вкотре занурились в безцінну культурну спадщину нашого народу.

Кiлькiсть переглядiв: 367